УМОВИ АДАПТАЦІЇ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ДО УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАСОБАМИ СТУДЕНТСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ - KRASCHENKO, Yu.; SOROKINA, G. (Витоки педагогічної майстерності, 2016)
Стаття присвячена проблемі адаптації внутрішньо переміщених осіб до університетського середовища засобами студентського самоврядування. Спираючись на результати досліджень, в якому взяли участь студенти‐переселенці переведені з інших навчальних закладів, виявлено, що максимально сприятливе поле для розвитку конструктивних стосунків між студентами‐переселенцями та академічною громадою вищого навчального закладу створює система студентського самоврядування. Визначені та обґрунтовані організаційно‐педагогічні умови адаптації внутрішньо переміщених осіб до університетського середовища, які може забезпечити студентське самоврядування в розмаїтті своїх організаційних форм та рівнів.