ПРОФІЛЬНЕ НАВЧАННЯ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - LESHCHENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2016)
Розглядаються питання підготовки майбутніх вчителів фізичної культури у циклі спортивно‐педагогічних дисциплін до профільного навчання старшокласників за спортивним напрямом. Найбільш значущим при підготовці майбутніх вчителів фізичної культури визначено є надання можливості студентам проявляти самостійність, ініціативу, творчість. Оптимальним варіантом розв’язання проблеми встановлено застосування активних методів навчання, залучення студентів до проведення навчально‐тренувальної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах.