ЕКСКУРСІЯ ЯК ПЕДАГОГІЧНИЙ ПРОЦЕС - SEMENOVA, K. (Витоки педагогічної майстерності, 2021)
У статті розкриваються погляди авторитетних дослідників екскурсійної справи щодо шкільної екскурсії як провідної форми педагогічного процесу. Аналізуються поняття «екскурсія» і «шкільна екскурсія», та наводяться основні погляди щодо класифікації шкільних екскурсій. Автор статті наводить також основні функції та дидактичні принципи організації та проведення шкільної екскурсії.