МАЙСТЕРНІСТЬ МЕНЕДЖЕРИНГУ ОСВІТНЬОГО ЗАКЛАДУ У ВЗАЄМОДІЇ З ЖІНОЧИМ ПЕДАГОГІЧНИМ КОЛЕКТИВОМ - BABENKO, I.; BOLSHAYA , O.; PYVOVAR , N. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті показані новітні підходи до проблеми дослідження жіночих освітянських колективів, управління ними, методами, що гармонізують. Відзначається новизна наукової розвідки. Зазначені унікальні особливості міжособистісних стосунків у сучасних жіночих педагогічних колективах. Адже вони не команда, а слабо-ієрархічні, що утримуються саме на особистісних і в основному на неформальних відносинах. Показано позитивні й негативні сторони такого колективу. Аби він був малоконфліктним, керованим, тобто психологічно позитивним, його менеджеринг повинен мати програму науково вивіреної взаємодії. У статті подано авторський начерк такої програми. Саме цей підхід управління жіночим освітянським колективом автор вважає актуальним.