ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ «НОРМУВАННЯ АНТРОПОГЕННОГО НАВАНТАЖЕННЯ НА НАВКОЛИШНЄ ПРИРОДНЕ СЕРЕДОВИЩЕ» ЯК ОСНОВА ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ НАПРЯМУ 101 ЕКОЛОГІЯ - DIACHENKO-BOHUN, M.; SOSNOVA, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Нормування антропогенного навантаження на навколишнє середовище є важливою проблемою в сучасному світі, оскільки людська дiяльність суттєво впливає на природу і може призвести до серйозних екологiчних проблем. Для того, щоб зменшити негативний вплив на довкiлля, необхідно встановлювати норми та обмеження на рівень антропогенного навантаження, що грає важливу роль у забезпеченнi сталого розвитку та збереженні природних ресурсів. Використання стандартів якості повiтря, води та ґрунту дозволяє забезпечити безпеку та здоров’я населення, зберегти біорізноманітність та природнi екосистеми та зменшити вплив людської дiяльності на клімат. Для студентів-екологів важливо знати принципи та методи нормування антропогенного навантаження, а також розумiти, які види діяльності можуть мати негативний вплив на довкілля та як цей вплив можна зменшити. Вони повиннi бути знайомі зі стандартами якості повiтря, води та грунту, а також знати, як вимiрювати та контролювати рівень забруднення. Крім того, студентам-екологам необхiдно розуміти, що нормування антропогенного навантаження є лише одним із способiв зменшення негативного впливу людської дiяльності на довкілля.