ФОРМУВАНННЯ ГРОМАДЯНСЬКОЇ КОМПЕТЕТНОСТІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ УСНОЇ НАРОДНОЇ ТВОРЧОСТІ - NEPORADA, I. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті розкрито зміст і структуру громадянської компетентності, визначено критерії та показники рівня громадянської компетентності молодших школярів; розкрито педагогічний потенціал творів українського фольклору у формуванні громадянської компетентності молодших школярів. Запропонована модель формування громадянської компетентності молодших школярів. Прогнозуються перспективи подальшого вивчення впливу окремих жанрів фольклористики на патріотичне виховання українських школярів.