ФОРМУВАННЯ ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 101 ЕКОЛОГІЯ - ORLOVSKYI, O.; DIACHENKO-BOHUN, M.; SHKURA, T.; HOMLIA, L.; ROKOTIANSKA, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Нинішній стан суспільно-економічного розвитку країни скеровує сучасну освіту на формування і розвиток компетентностей у суб’єктів освітнього процесу. Адже, суспільство потребує компетентних фахівців у відповідних сферах діяльності, конкурентоспроможних на ринку праці (Рибалко & Гулько, 2020, с. 37-42) Формування фахових компетентностей у здобувачів спеціальності "Екологія" має бути спрямоване на підготовку фахівців з глибоким розумінням принципів екологічної науки, здатних до аналізу екологічних проблем та розробки раціональних рішень для їх вирішення.