ТЕОРЕТИЧНА ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТЕХНОЛОГІЙ ДО НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - TYTARENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Проаналізовано сучасні методи та підходи до підготовки майбутніх учителів технологій до науково-дослідницької роботи, оцінено наявний рівень підготовки випускників, виявлені основні проблеми, що перешкоджають їхньому успішному старту у науковій діяльності, та запропоновані шляхи їх вирішення. Проаналізовано освітні програми та навчальні плани вищих навчальних закладів, що займаються підготовкою майбутніх вчителів технологій, і виявлено недостатню увагу до формування навичок науково-дослідницької діяльності. Для вирішення цієї проблеми, запропоновано впровадження відповідного дослідницького середовища у вищих навчальних закладах та системи формування готовності фахівців до здійснення науково-дослідницької роботи в процесі професійної діяльності.