АКТУАЛІЗАЦІЯ ДОСВІДУ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАВОВОЇ ОСВІТИ ОФІЦЕРІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ: КОМПЕТЕНТНІСНИЙ ПІДХІД - CHERNYSH, N.; ILCHENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті розглянуто потенційні напрями творчого використання досвіду організації правової освіти офіцерів у вищій військовій школі України з урахуванням компетентнісного підходу. Стверджується, що компетентнісний підхід дозволяє підготувати офіцерів до успішного виконання юридично унормованих службових завдань. Наголошується на важливості використання інтерактивних методів навчання, самостійної роботи курсантів та позааудиторних активностей, пов'язаних з правовою освітою - як таких, що сприяють ефективному засвоєнню відповідних знань і навичок. Підтверджено, що досвід здійснення правової освіти офіцерів у вищій військовій школі України містить позитивні практики (ділові ігри, кейс-стаді, тренувальні вправи, залучення юристів до проведення занять), які сприяють впровадженню принципів компетентнісного підходу.