ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ФОРМУВАННЯ У ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ КУЛЬТУРИ ПРОФЕСІЙНОГО СПІЛКУВАННЯ - BIDA, O.; OROS, I.; CHYCHUK, A. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Розглянуто сутність використання інтерактивних технологій для формування у здобувачів освіти культури професійного спілкування. Названо головні класифікації видів міжособистісної взаємодії. Виокремлено два основних види міжособистісної взаємодії. Визначено переваги інтерактивних технологій у порівнянні з традиційними методами освітнього процесу. Проаналізовано правила, що при дотриманні знімають в спілкуванні прояв скутості, налагоджують між людьми гармонійні взаємини, створюють для співрозмовника привабливий імідж. Виділено основні принципи інтерактивних технологій. Показано форми формування в освітньому процесі вищої школи інноваційної спрямованості.