ВПЛИВ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ НА ПРАКТИКУ НАУКОВОЇ, ОСВІТНЬОЇ ТА ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗДОБУВАЧІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ДОШКІЛЬНА ОСВІТА - HRYHORENKO, V.; DAVYDOVA, M.; SHEVCHENKO, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті репрезентовано системний розгляд академічної доброчесності як основи науково-дослідної, освітньої, творчої діяльності майбутніх вихователів ЗДО у контексті досвіду підготовки бакалаврів за спеціальністю 012 Дошкільна освіта. На основі аналізу результатів опитування серед здобувачів освіти за розробленим опитувальником «Академічна доброчесність» висвітлено погляд здобувачів і здобувачок освіти на проблеми академічної доброчесності; оприлюднено досвід навчання майбутніх вихователів ЗДО у межах освітніх компонентів, що забезпечують набуття дослідницьких та творчих компетентностей здобувацтва, висвітлено засоби формування в них навичок дотримання доброчесних підходів, зокрема під час огляду й опрацювання наукових джерел, їх вірного цитування, написання наукових текстів з опорою на джерела та створення творчих продуктів тощо.