РЕСУРСНО-ОРІЄНТОВАНА МЕТОДИКА ВИВЧЕННЯ ГЛОБАЛЬНИХ ЕКОНОМІЧНИХ РЕЙТИНГІВ У СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З БІЗНЕС-ЕКОНОМІКИ - KONONETS, N.; KONONENKO, Zh. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті автори презентують ресурсно-орієнтовану методику вивчення глобальних економічних рейтингів у системі підготовки майбутніх фахівців з бізнес-економіки, яка складається з 5 етапів: теоретичного, пошукового, аналітичного, узагальнюючого та прогнозного. Схарактеризовано кожен з етапів авторської методики: теоретичний етап (виклад студентам теоретичного матеріалу: понятійно-категоріальний апарат дисципліни «Глобальне бізнес-середовище», її мета, предмет та завдання, методики розрахунку глобальних індексів); пошуковий етап (використання інтернет-ресурсів для пошуку інформації відповідно поставлених завдань); аналітичний етап (виконання орієнтовних завдань, спрямованих на вибір необхідної інформації, виконання послідовних узагальнень знайденої інформації та аналітичних розрахунків); узагальнюючий етап (виконання завдань на узагальнення знайденої інформації та застосування студентами розрахунково-аналітичних методів для визначення місця окремих складових в загальній сукупності); прогнозний етап (виконання завдань у табличному процесорі Microsoft Excel із застосуванням інструментів аналізу, пошуку рішень та прогнозу). Визначено методи навчання до кожного з етапів та ресурси для їх реалізації.