АІ ЯК НОВІТНІЙ ФАКТОР ВПЛИВУ НА ЯКІСТЬ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ - KONONOVA, O.; PYVOVAR, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Автори статті розглядають давно визрілу в новітніх вітчизняних умовах нагальну необхідність нових підходів до прийняття управлінських рішень в освіті, доповнюючи, зокрема, людський – фактором AI (штучного інтелекту), у тому рахунку – й у ЗДО, що матиме опосередкований вплив і на виховання дошкільників у творчому, креативному ключі. Підкреслюється роль освітнього менеджера в осучасненні процесу прийняття управлінських рішень в українських реаліях, пропонується авторська проєктна робота щодо цього з урахуванням західного аналогового досвіду. Автори наголошують: не на стереотипних підходах до освіти дошкільників, а на абсолютно нових – застосування у щоденній практиці ЗДО штучного інтелекту – можливості успішного формування креативної компетентності дошкільників, яка у майбутньому може стати основою їхньої самореалізації як високоталановитих особистостей, що актуально для розвитку нової України.