УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ, ТУРИЗМУ І КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ» В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - KHARCHENKO, O.; BARBINOVA, A. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті здійснено аналіз управління освітнім процесом закладів позашкільної освіти в умовах воєнного стану. На прикладі освітньої діяльності Комунального закладу «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради» описано цілеспрямований процес та результат навчання, виховання, розвитку та соціалізації особистості, спрямований на утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України. Визначено пріоритетні напрями діяльності та шляхи реалізації визначених завдань. Описано механізми співпраці закладу із закладами загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти, особливості залучення в освітній процес учнівської молоді серед внутрішньо-переміщених осіб.